Vastuullinen siivous ja ero "vihreiden" tuotteiden välillä

Vastuullinen siivous ja kestävän kehityksen mukaiset tuotteet 

Difference between green cleaning products Difference between green cleaning products
Antoine Rocourt Diversey
European Marketing Director Sustainable Development
Feb 05, 2024

Mitä on kestävän kehityksen mukainen vastuullinen siivous?

 

Vastuulliset puhdistustuotteet ovat hygieniatuotteita, jotka koko elinkaarensa ajan - raaka-aineista ja käytöstä ja pakkausten hävittämiseen - jättävät vähän tai ei lainkaan pysyvää vaikutusta ympäristöön. "Kestävyyden" merkitys ei ole yhtä yksinkertainen kuin sen perusmääritelmä, erityisesti puhdistustuotteiden yhteydessä.

Monet olettavat, että luonnonympäristön säilyttäminen on ainoa asia, jota se on koskaan tarkoittanut, mutta inhimillinen puoli puhdistusaineiden valmistuksessa ja kulutuksessa tarkoittaa, että näiden tuotteiden kanssa on oltava jonkinlainen tasa-arvo. On oltava varaa käyttää näitä vastuullisia puhdistustuotteita taloudellisesti ja tiedostaa, että emme luovu luonnon pyhyydestä, ja meidän on oltava myös varmoja siitä, että näiden tuotteiden tuotanto on suojattu sosiaalisilta kysymyksiltä, kuten työelämän tai henkilökohtaisten oikeuksien osalta.

Lyhyesti sanottuna, vastuullisiin puhdistustuotteisiin ja sen todelliseen tarkoitukseen liittyy paljon muutakin.

 

Tunnista vastuulliset tuotteet

Kestävä kehitys on muotisana nykyään, ja sitä sovelletaan monin eri tavoin. Yhdistämme kestävän kehityksen usein ilmastonmuutoksen torjunnan keskeiseen haasteeseen. Kuluttajatavarateollisuus ja sen ulkopuoliset yritykset yrittävät tasapainottaa myyntitarvetta ja parantaa brändikuvaa olennaisilla positiivisilla muutoksilla tuotteidensa valmistus-, kulutus- ja hävittämissä.

Brändien käyttämän kestävän kehityksen epämääräisen luonteen vuoksi sinun tarvitsee vain tietää, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jotkut brändit käyttävät markkinoinnissa termejä, kuten "luonnollinen" tai "luonnonmukainen", joihin ei yleensä ole sisäänrakennettu säännöksiä. Nämä termit voivat vaikeuttaa sitä mitkä standardit tuote täyttää. Esimerkiksi luomulaatuisuus ei tarkoita, etteikö tuotteella olisi vakavia ympäristövaikutuksia, kun taas vastuullisuus viittaa suoremmin siihen, miten tuote on tuotettu ja kuinka sen elinkaari jättää vain vähän tai ei ollenkaan vaikutusta ympäristöön.

Kun etsit kestäviä puhdistusaineita, voit tarkistaa tietyntyyppisten aineiden ainesosat.

SVHC-aineiden (erittäin huolta aiheuttavien aineiden), kuten natriumkromaatin tai kobolttisulfaatin, puuttuminen osoittaa, että tuote on ainakin turvallisempi käyttäjälle. Tässä on täydellinen luettelo SVHC-aineista.

Tarkistetut standardit, kuten EU-ympäristömerkki, takaavat, että tuote täyttää tietyt "ylemmän ympäristön laadun" standardit, mikä tarjoaa helpon tavan tunnistaa ne, vaikka tuotteen ei tarvitse allekirjoittaa tällaista merkkiä.

 

"Harjoitus tekee mestarin"

Kestävävän kehityksen puhdistustuotteet tulisi yhdistää vastuullisiin puhdistuskäytäntöihin ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Useimmat käytetyt puhdistusaineet sisältävät ja/tai vaativat veden lisäämistä, mutta myös veden käytön minimointi tulisi olla kestävyyden mittapuu.

Hyviä esimerkkejä tämän saavuttamiseksi ovat tuotteiden omien ohjeiden noudattaminen ja perusteellisten puhdistustekniikoiden käyttö heti ensimmäisellä kerralla toistuvien puhdistuskertojen vähentämiseksi.

Laadukkaiden materiaalien, kuten mikrokuitupyyhkeiden, käyttäminen kertakäyttöisten paperipyyhkeiden tai kertakäyttöpyyhkeiden sijaan on erittäin yksinkertainen ja kätevä muutos käytäntöihin, joka säilyttää vastuullisen puhdistusprosessin.

 

Sustainable cleaning microfibers

Hyvälaatuiset siivousvälineet ja puhdistuspyyhkeet tekevät puhdistusprosessista tehokkaan. Jos voit hankkia kierrätettyjä ja uudelleenkäytettäviä mikrokuitupyyhkeitä, se on vielä parempi.

On tärkeää olla tietoinen viherpesusta (brändit eivät todella toimi kestävästi, mutta väittävät toimivansa) ja tehdä yrityksesi siivousmenetelmissä valintoja, jotka mahdollistavat kestävän kehityksen parhaiden käytäntöjen mukautumisen.

Etsitkö lisää vinkkejä vihreämpään puhtauteen?

Lataa MAKSUTON vihreämmän puhtauden opas

Vihreän puhtauden opas 1 - Vihreät vaatimukset ja viherpesu

Tämä ensimmäinen osa on johdanto vastuullisiin puhtaustoimintoihin laadun parantamiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja kertoo vihreistä vaatimuksista ja viherpesusta.

Täytä lomake ja saat oppaan maksutta

 

Ero kestävän, ympäristöystävällisen ja vihreän siivouksen välillä
 

Olemme maininneet, kuinka kestävä puhdistus on alan muotisana. Siihen liittyy samanlaisia lauseita, kuten vihreä puhdistus ja ympäristöystävällinen puhdistus, joita ei ole erityisesti sisällytetty standardeihin tai joita viranomaiset eivät tunnusta. Ne ovat tehokkaasti markkinoinnin termejä.

  • Vihreä puhdistus: Tämä viittaa tuotteeseen tai palveluun, joka on terveellinen valinta tai jollain tavalla hyödyllinen henkilölle tai planeetalle. Kuitenkin ilman tarkempaa ja faktapohjaista selitystä se jää epämääräiseksi väitteeksi.
  • Ympäristöystävällinen: Tämä termi on yhtä epämääräinen, mutta se viittaa 'parempaan' valintaan, joka on ystävällisempi ympäristölle ja jolla on pienempi vaikutus.
  • Myrkytön: Tämä voi viitata tuotteeseen, joka ei sisällä mitään terveydelle haitallisia aineita, mutta sitä ei säännellä, joten sitä ei voida pitää pätevänä termiinä.
  • Luomu ja luonnollinen: Nämä kaksi termiä ovat laajasti käytössä koko puhtausalalla, mutta ne voivat olla hämmentäviä, ellei niitä tueta testituloksilla, standardeilla tai muilla faktapohjaisilla todisteilla.

 

Mitä ovat vastuullisen puhdistustuotteen sertifikaatit?

Kestävän kehityksen puhdistustuotteille on olemassa lukemattomia sertifikaatteja, mutta parhaat kestävän kehityksen siivousbrändit käyttävät näitä sertifikaatteja tuotteissaan merkkinä siitä, että ne täyttävät korkeimmat standardit ja osoittavat jatkuvasti kestävän kehityksen mukaisia ​​puhdistustuotteita.

ecolabel cleaning products

EU-ympäristömerkki(™)

EU-ympäristömerkki tunnetaan myös nimellä EU-Kukka, ja sen avulla luodaan eurooppalainen standardi kestäville tuotteille. EU-ympäristömerkin saamiseksi tuotteiden on täytettävä tiukat kriteerit ja läpäistävä riippumattoman, julkisesti vastuussa olevan elimen varmentamat testit.

Pohjoismainen Joutsenmerkki(™)

Pohjoismainen Joutsenmerkki on hyvin samankaltainen kuin EU-ympäristömerkki - se on virallinen ekologinen merkintäjärjestelmä koko Pohjoismaiselle alueelle.

EcoCert(™)

Ecocert-sertifiointi on tunnettu merkki luomutuotteille ympäri maailman - kaikkea tekstiileistä maatalouteen, ruokaan ja luonnonkosmetiikkaan.

Cradle-to-Cradle(™)

Cradle to Cradle -sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnustettu mittapuu turvallisemmille ja kestävämmille tuotteille, jotka on valmistettu kiertotaloutta varten. Sertifikaatin saamiseksi tuotteet arvioidaan mm. niiden ympäristö-, turvallisuus- ja sosiaalisella suorituskyvyllä.

 

Tutki muutakin kuin pakkauksen etiketti

Ympäristömerkit voivat siksi olla hyödyllinen tapa viestiä tuotteen ympäristönäkökohdista yksinkertaisella ja uskottavalla tavalla.

Valitettavasti ei ole olemassa maailmanlaajuisesti hyväksyttyä kriteeriluetteloa. Myöskään tietyntyyppisille puhdistusaineille, kuten desinfiointiaineille tai desinfioiville puhdistusaineille, ei ole vaatimuksia. Pelkästään ympäristömerkkeihin tähtäävä politiikka voisi näin ollen sulkea pois tuotteet, jotka ovat välttämättömiä hygienian kannalta.

Yhtä tärkeät, täysin hyväksyttävät ja vaatimustenmukaiset tuotteet voitaisiin jättää ulkopuolelle yksinkertaisesti siksi, että niillä ei ole ympäristösertifikaattia, esim. Esimerkiksi uusia tekniikoita, jotka mahdollistavat puhdistuksen uusilla aineilla, ei voitu sertifioida olemassa olevilla järjestelmillä.

Vaikka ymmärrämmekin ympäristömerkkien roolin joskus monimutkaisen viestin yksinkertaistamisessa, ympäristömerkit eivät koskaan ole ainoa tavoite suunniteltaessa tai valittaessa kestäviä tuotteita.

Sitoutuminen kestävään kehitykseen ylittää pelkän sertifioinnin ja auttaa asiakkaita saavuttamaan laajemmat kestävän kehityksen tavoitteensa. Ympäristöystävällinen ja turvallinen kemia on elintärkeää, mutta niin ovat myös tuotteiden tehokkuus, pakkaus, logistiikka ja jätehuolto.

Viherpesu tarkoittaa ympäristöväitteen tekemistä, joka on perusteeton (vale) tai epäolennainen (häiriötekijä). Se on ympäristöystävällisyyden liioittelua tai terminologian käyttöä, kuten "ekologinen" tai "kestävä", jotka ovat epämääräisiä eivätkä ole todennettavissa. Todelliset vihreät tuotteet ovat usein sertifioituja, niillä on selkeät merkinnät ja ne tarjoavat todisteita väitteiden tueksi.

 

Parhaat vastuulliset ja ympäristöystävälliset puhdistustuotteet

Jotkut tuotemerkit ovat erittäin omistautuneita kestävän kehityksen standardeihin ja tekevät myönteisiä valintoja kaikilla tavaroiden valmistus- ja myyntitavoilla. Ei ole yllätys, että monet heistä menestyvät erittäin hyvin kilpailijoihinsa nähden, kun yhä ympäristötietoisemmat kuluttajat etsivät näitä toimittajia. 

Tavoitteena ei ole vain tehdä sanallista markkinointia tai olettaa, että suurimmat yritykset tekevät oikeita valintoja. Jos haluat löytää kestäviä puhdistustuotteita, jotka säilyttävät planeetan tuleville sukupolville, etsi merkintöjä, joihin voit luottaa ja joita kunnioitetaan kaikkialla alalla, kuten EU Ecolabel, Nordic Swan tai Cradle-to-Cradle.

Sama koskee pakkauksessa olevia lauseita. Varmista, että käytettyjä väitteitä ja sanoja tukevat tosiasiatiedot, lisätodisteet tai riippumattomat todistukset.

If you know what to look for, and what to question, you’ll begin to recognize these companies and be able to contribute positively to the environment in meaningful ways through yourJos tiedät, mitä etsiä ja mitä kysyä, alat tunnistaa nämä yritykset ja pystyt vaikuttamaan ympäristön kannalta merkityksellisillä tavoilla puhtauskäytäntöjesi kautta.