Työntekijäsi ovat yrityksen tärkein resurssi. Kannattaa nähdä hieman ylimääräistäkin vaivaa suojellakseen heitä päivittäisessä työssään. Heikomman ammattitaidon työntekijötä ei pidä palkata, koska he eivät välttämättä osaa suojautua ja siten he eivät tunnista mahdollisia vaaroja työympäristössään.
Yleisimmät syyt loukkaantumisiin ammattikeittiöissä ovat seuraavat:
liukastumiset ja kompastumiset
manuaalinen käsittely ja raskaiden esineiden nostaminen
altistuminen kuumille tai haitallisille aineille
Käyttämällä turvallisia tapoja annostella, nostaa ja käyttää tuotteita sekä pakkauksia lisätään henkilöstön motivaatiota ja tyytyväisyyttä, koska loukkaantumisriski pienenee merkittävästi. Turvalliset ja tyytyväiset työntekijät ovat siten ensimmäinen askel palvelulupauksesi täyttämiseksi, suojaten samalla brändisi ja yrityksen tuoton.