Historiamme

Diversey Our History_banner Diversey Our History_banner
Aikajana

 

1923

August Kochs ja hänen poikansa Herbert W. Kochs perustivat Diversey-yhtiön 4. elokuuta 1923 tytäryhtiöksi Victor Chemical Worksille, heidän Chicagossa sijaitsevalle teollisuussiivousyritykselleen, joka oli perustettu kaksi vuosikymmentä aiemmin vuonna 1902.

 

Kochsit halusivat antaa uudelle organisaatiolleen nimen, joka ”ei rajoittaisi heitä, jolla ei olisi mielleyhtymiä ja joka ei tarkoittaisi mitään”. He keskustelivat nimestä ollessaan lounaalla ravintolassa Diversey Avenuella Chicagossa. Kun vanhempi Kochs näki kadun nimen ulkona olevassa kyltissä, hän keksi yrityksen nimen. Herbert toimi Diverseyn hallituksen puheenjohtajana 35 vuoden ajan.  

 

1950

Joulukuussa 1950 Diversey Corp. alkoi toimia erillisenä yksikkönä sen jälkeen, kun F. Eberstadt & Co., Inc. teki julkisen tarjouksen yrityksen 143 000 kantaosakkeesta.

 1978 – Molson

Vuonna 1978 The Molson Companies Limited, joka tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että se on Pohjois-Amerikan vanhin panimo, jatkoi yrityksen strategista monipuolistamista, mukaan lukien kemikaalisten erikoistuotteiden hankinnat. Yhtiö tarjosi Diversey Corp. -yritykselle 28 $ kantaosaketta kohden, mikä teki siitä Molsonin ensimmäisen suuren hankinnan Yhdysvalloissa. Herbert Kochs pysyi hallituksen puheenjohtajana eläkkeelle jäämiseensä vuoteen 1979 saakka.

 

Kaksi vuotta myöhemmin Molson hankki toisen amerikkalaisen puhdistusalan yrityksen, ruoka- ja pesulapalveluihin liittyvien kemiallisten erikoistuotteiden valmistajan BASF Wyandotte Corporationin. Sitä seurannut BASF:n ja Diverseyn sulautuminen Kanadassa teki Molsonin kemiallisten tuotteiden yksiköstä sen toiseksi suurimman tulonlähteen. Sulautuminen kasvatti nopeasti Diverseyn Yhdysvaltojen markkinaosuutta. Kemiallisten erikoistuotteiden yksikkö oli tällöin laajimmalle levinnyt kemianteollisuuden yritys maailmassa. Sillä oli toimintaa 36 maassa ja 52 tuotantolaitosta. Jotta johtoasema voitiin säilyttää, Diversey korosti tuotteiden ja teknologioiden kehityksessä maailmanlaajuisia sovelluksia.

 


 

1996 – Unilever

Molson oli poistumassa puhdistusainemarkkinoilta, ja se myi suurimman osan Diverseystä vuonna 1996 brittiläis-hollantilaiselle monikansalliselle kuluttajatuoteyritykselle Unileverille. Illinoisissa sijaitseva Northbrook-yritys hankittiin vuonna 1996, ja siitä seurasi sulautuminen Lever Industrial Internationalin kanssa ja syntyi DiverseyLever. Kesäkuussa 2001 DiverseyLeverin Proforma-tuotemerkin myynnin arvioitiin olevan 1,654 miljardia euroa. Yhdysvaltojen toiminnot sijaitsivat Cincinnati, Ohiossa, Unileverin toimintojen keskuksessa.

 


 

2002 – Johnson Wax Professional

Kun Unilever siirsi painopistettä kuluttajatuotteisiin, DiverseyLeverin laitos- ja teollisuussiivousliiketoiminta myytiin vuonna 2002 Racinelle, Wisconsinissa Yhdysvalloissa sijaitsevalle Johnson Wax Professionalille (JWP). Unilever säilytti 33 %:n osakkeenomistuksen vasta muodostetussa JohnsonDiversey-yhtiössä.

 

Yrityskaupan seurauksena syntyi laitos- ja teollisuusmarkkinoiden toiseksi suurin yritys, jonka myynti oli noin 2,6 miljardia dollaria ja joka yhdisti kaksi globaalia siivous- ja puhtaanapitoalaa erittäin pienellä markkinoiden päällekkäisyydellä – Johnson Wax Professional lattianhoidossa ja DiverseyLever astianpesussa, pesuloissa ja ruoan käsittelyssä.

 

2009

Heinäkuussa 2009 Unilever vähensi osakkeenomistuksensa JohnsonDiverseyssä 4 prosenttiin. Samaan aikaan JohnsonDiversey ilmoitti, että Dubillier & Rice, Inc. (CD&R) ottaisi haltuunsa 46 % osakkeenomistuksesta osana laajempaa pääomapohjan vahvistamisaloitetta. Nimi Diversey myytiin kaikkien yksinomaan DiverseyLeverin toimintoihin käytettyjen brändien kanssa. DiverseyLever jatkoi tiettyjen Unileverin kuluttajabrändien myymistä ammattilais- ja itsepalvelukanavissa.

 

2010

JohnsonDiversey, Inc. ja JohnsonDiversey Holdings ilmoittivat 1. maaliskuuta 2010, että molempien yksiköiden johtokunta hyväksyy yritysnimiensä vaihdoksen. Tuolloin JohnsonDiversey, Inc. muutti nimensä muotoon Diversey, Inc. ja JohnsonDiversey Holdings, Inc. puolestaan muotoon Diversey Holdings.  

 


 

2011 – Sealed Air, Corp.

1. kesäkuuta 2011 Sealed Air Corporation ilmoitti aikomuksestaan ostaa Diversey, Inc. -yhtiön. Vuonna 2013 Sealed Air ilmoitti uusista yksiköihin liittyvistä strategioista, minkä seurauksena syntyi Food Care-, Product Care- ja Diversey Care -liiketoimintayksiköt. Lokakuussa 2016 Sealed Air ilmoitti suunnitelmasta yhtiöittää Food Care -yksikön Diversey Care -yksikkö yhdessä elintarvikehygienia- ja siivousliiketoiminnan kanssa.

 


 

2017 – Bain Capital Private Equity

Maaliskuussa 2017 Bain Capital Private Equity ilmoitti, että se oli ostamassa Sealed Airin Diversey Care -yksikön sekä elintarvikehygieniaratkaisuihin liittyvän liiketoiminnan, joka oli osa sen Food Care -yksikköä, ja että sitä hallinnoitaisiin itsenäisenä yrityksenä. Myynti tapahtui 6. syyskuuta 2017, ja käyttöön otettiin jälleen alkuperäinen nimi Diversey, Inc.

 

4. elokuuta 2018 Diversey juhli 95 vuotta jatkunutta innovointia.

Diversey 95 vuotta