Mikrokuituiset siivoustekstiilit

Thumbnail Thumbnail

Mitä mikrokuidut ovat?

 

Mikrokuidut ovat synteettisiä kuituja, jotka voidaan ainutlaatuisen valmistustekniikan avulla halkaista niin, että niiden paksuus on sadasosa hiuksen paksuudesta. Ne ovat kooltaan pienempiä kuin useimmat bakteerit ja pölyhiukkaset. Mikrokuidut liitetään yhteen erityisen prosessin avulla siivouspyyhkeiden ja moppien valmistamiseksi. Kun mikrokuituja käytetään kuivina, ne luovat staattisen varauksen, joka vetää puoleensa likaa, bakteereja ja pölyä. Kun niitä käytetään kostutettuna, ne voivat imeä jopa 900 % painoonsa nähden ja käyttää kapillaari-ilmiötä lian, kosteuden ja bakteerien irrottamiseen ja tarttumiseen.

 

 

FI microfiber _ diagram

 

 

Kiilanmuotoisissa mikrokuiduissa on enemmän kosketuspintaa kuin pyöreissä luonnon- tai muutokuiduissa. Mikrokuidut toimivat puhdistettavalla pinnalla kuin fileerausveitsi. Teräväsärmäiset mikrokuidut irrottavat ja sitovat pinnoilta likaa ja bakteereita. Perinteistä kuiduista valmistettujen siivouspyyhkeiden ja  moppien pyöreissä kuiduissa on vähemmän kosketuspintaa, mikä tekee lian ja veden keräämisestä tehottomampaa; kuitu pyörii lian yli. Tästä syystä pinnoille jää puhdistusainetta ja likaa.

Valikoimastamme löytyvät myös kertakäyttöiset TASKISUM-mikrokuitupyyhkeet ja mopit kohteisiin, joissa tilan toiminta vaatii erityistä hygieniaa ja kertakäyttöisten tuotteiden käyttöä tai kun kohteessa ei ole siivoustekstiilien huoltoon tarvittavia pesukoneita tai -tiloja.

 

FI -BSC_2A_CLEANINGWINDOWS