Saniteetti- ja WC-tilat

Thumbnail Thumbnail

Saniteetti- ja WC-tilojen osuus rakennusten kokonaispinta-alasta on yleensä 5 %, ja niissä esiintyy 20 % liasta. Silti wc-tilat ovat syynä 80 prosenttiin valituksista, jotka koskevat puhtaanapitoa.

 

Siisti saniteetti- ja wc-tila on avainasemassa rakennuksesta syntyvästä mielikuvasta ja sen maineesta. Puhdas saniteettitila on erittäin tärkeä kaikkien siellä käyvien terveydelle ja hyvinvoinnille. Käyttötarkoituksesta johtuen wc-tilan pinnat keräävät likaa ja bakteereja. Saniteetti- ja wc-tila voi näyttää puhtaalta, mutta sisältää silti tauteja aiheuttavia mikrobeja. Tämä likakuorma on pidettävä hallinnassa.
 

Koska pintoja ja likaa on monenlaisia, tarvitaan siivous- ja puhdistussuunnitelma. Selkeä puhdistussuunnitelma auttaa pitämään haitalliset mikrobit hallinnassa ennen kuin ne ovat haitaksi käyttäjille, tai ennen kuin ne siirtyvät saniteettitilan seinien ulkopuolelle.  Wc-tilojen siivoukseen on olemassa monia tuotteita, jotka on suunniteltu siivottavien pintojen ja eri käyttötarkoitusten mukaan.

 

FI - BSC_8A_WASHROOMCLEANING

 

Tyypillisiin wc-tilojen siivoustarvikkeisiin kuuluvat:

  • Yleispuhdistusaineet pinnoille ja lattioille
  • Desinfiointiaineet
  • Wc-istuimen puhdistusaineet
  • Lasinpuhdistusaineet
  • Erikoispuhdistusaineet, kuten saostumien poistoaineet ja ilmanraikastimet

 

Tuotteet ovat tehokkaita vain, kun niitä käytetään oikein annosteltuina, oikeille pinnoille ja ohjeiden mukaisesti aseptisessa siivousjärjestyksessä. Puhtaan ja hygieenisen wc-tilan ylläpitäminen vaatii muutakin kuin siivousta. Saniteetti ja wc-tilassa tulee olla toimivat viemärit, tarkoituksenmukainen ja moitteettomassa kunnossa oleva kalustus, riittävästi käsienpesunestettä sekä tarpeeksi tuotteita WC- ja käsipyyheannostelijoissa. Laatuasioiden tarkistuslista auttaa varmistamaan, että wc-tilat vastaavat niille asetettua vaatimustasoa.

 

Älä leiki kemistiä. Esimerkiksi valkaisuainetta sisältävien siivouskemikaalien sekoittaminen muiden siivousaineiden kanssa voi synnyttää vaarallista kloorikaasua. Tutustu huolellisesti tuotteen käyttöohjeisiin ja käyttöturvatiedotteeseen. Noudata ohjeita ja huomioi varoitukset.

 

Tutustu saniteetti- ja wc-tilojen siivousratkaisuihimme, joiden avulla tilat puhdistetaan ja desinfioidaan sekä pidetään hajut poissa turvallisesti ja tehokkaasti unohtamatta työntekijöiden, pintojen ja ympäristön turvallisuutta.