Linens For Life
Paikallisten yhteisöjen toimeentulon helpottaminen

Thumbnail Thumbnail

Linens for Life -ohjelman tavoite on yksinkertainen mutta tehokas: Auttaa katastrofien takia kotinsa menettäneitä ihmisiä Diverseyltä ja hotelliasiakkailtamme saadun tuen turvin. Tämän ohjelman ansiosta monet perheet voivat saada elannon valmistamalla hotellien pois heittämistä liinavaatteista uusia ja hyödyllisiä tuotteita, joita he voivat myydä. Samalla hotellit voivat kierrättää tarpeettomat liinavaatteensa tavalla, jolla on todellista merkitystä, ja auttaa luonnonkatastrofeissa koko omaisuutensa menettäneitä pakolaisleireillä asuvia ihmisiä.

 

”Linens for Life pyrkii tarjoamaan toimeentulon paikallisille yhteisöille valmistamalla luovalla tavalla liinavaatteista uusia myytäviä tuotteita”, projektin perustaja Stefan Phang kertoo.

 

Yhteisöille annetaan ompelukoulutusta ja opastetaan Diverseyn lahjoittamien ompelukoneiden käytössä. Paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö koulutetaan vastaamaan ohjelmasta käytännössä. Kun ohjelmaan osallistuvat henkilöt on koulutettu, he voivat työskennellä pakolaisleirillä ja antaa hotellien lahjoittamille liinavaatteille uuden elämän. Valmistettavia tuotteita ovat muun muassa tyynyliinat, kangaskassit ja vaatteet, joiden myynnistä niiden valmistajat saavat pienen korvauksen.

 

Joka vuosi esimerkiksi 400 huoneen hotelli tuottaa noin kahdesta kolmeen tonnia käytettyjä liinavaatteita, kuten lakanoita, tyynyliinoja, pyyhkeitä, pöytäliinoja ja työntekijöiden työasuja. Kahdesta kolmeen tonnia. Se on suuri määrä. Se tarjoaa Diverseyn yhteiskuntavastuun tiimille myös paljon mahdollisuuksia.

 

Kestävyys- ja yhteiskuntavastuujohtaja Stefan Phangin mielikuvituksen ja loppumattoman energian innoittamana Diversey käynnisti Linens For Life™ -ohjelman, jossa kierrättämällä hotellien käytettyjä liinavaatteita autetaan paikallisia yhteisöjä. Ohjelmalla on kolme tavoitetta: auttaa välittömissä katastrofitilanteissa, helpottaa paikallisten yhteisöjen ja haavoittuvassa asemassa olevien sosiaalisten ryhmien toimeentuloa erilaisten kierrätysaloitteiden avulla sekä auttaa hotelleja vähentämään jätettä.

 

Tähän mennessä Diversey on käynnistänyt yli 23 Linens For Life -projektia yhteensä 15 paikkakunnalla eri puolilla Aasiaa, Lähi-itää ja Afrikkaa. Diversey jakaa hotellien keräämät käytetyt liinavaatteet yleishyödyllisille järjestöille ja paikallisille yhteisöille uudelleenkäytettäviksi tai kierrätettäviksi. Nämä projektit ovat tuoneet kestävän toimeentulon noin 700 ihmiselle.

 

Diverseyn ja Hilton Hotels and Resorts -hotelliketjun välisen maailmanlaajuisen yhteistyön ansiosta Linens For Life laajeni Hilton Athens -hotelliin Kreikkaan. Diversey ja Hilton tekevät yhteistyötä edelleen käynnistääkseen Linens For Life -ohjelmia myös muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa.

 

Kreikan-projekti on tarjonnut hyvän esimerkin siitä, mitä mielikuvituksella ja tiimityöllä voidaan saavuttaa hotellien käytettyjen liinavaatteiden kierrättämisessä. Diversey toi yhteen Ateenan pyhän arkkihiippakunnan perhetukikeskuksen ja Knit2Lead-järjestön. Yhdessä ne opettivat köyhiä ja hyväksikäytettyjä naisia ompelemaan. Hilton Athens toimitti projektissa käytetyt liinavaatteet. Naiset valmistivat liinavaatteista omaperäisiä tuotteita, jotka he myivät Hilton Athens -hotellin aulassa järjestämissään joulumyyjäisissä.

 

”Uskon vahvasti siihen, että ihmiset eivät halua hyväntekeväisyyttä, he haluavat työtä. Kun voimme antaa heille toimeentulon, he ovat onnellisia ja luottavat siihen, että he voivat ansaita rahaa ja tehdä jotakin merkityksellistä. Projektissa on kyse ympäristönsuojelusta, sosiaalisesta suojelusta ja hygieniasta. Siksi me kutsumme sitä nimellä Linens for Life. Se tarkoittaa elämää ja toimeentuloa.”