Kuinka vähentää muovin käyttöä ekologisilla puhdistustuotteilla

Miten yritykset voivat vähentää muovin käyttöä ympäristöystävällisemmillä puhdistustuotteilla

 How to reduce plastic usage with eco cleaning products  How to reduce plastic usage with eco cleaning products
Antoine Rocourt Diversey
European Marketing Director Sustainable Development
Feb 05, 2024

Tiesitkö, että ympäristöystävällisten puhdistusratkaisujen käyttö voi parantaa yrityksesi suorituskykyä monin tavoin?

"Vihreän monet sävyt" -oppaan tietojen mukaan 50 % yrityksistä 15 suurimmalla markkina-alueella pitää parempana yrityksiä, joilla on "hyvä ympäristömaine".

Siksi kestävien tuotteiden ymmärtäminen ja halukkuus käyttää niitä voi viedä yrityksesi uudelle tasolle.

Jotta voit noudattaa EU-määräyksiä ja houkutella tulevia asiakkaita, sinun on ymmärrettävä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden merkitys.

Brundtlandin raportissa (YK:n tilaama kuuluisassa vuoden 1972 Tukholman konferenssissa esille otettujen ympäristöongelmien jälkeen) kestävän kehityksen määritelmä on seuraava:

"Kehitystä, joka täyttää nykyiset tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia vastata omiin tarpeisiinsa."

Tämä tarkoittaa, että kestävien päätösten tulisi asettaa etusijalle ihmiset, planeetta ja voitto tässä järjestyksessä.

Tämän vuoksi yritysten on kehitettävä puhdistusstrategia, joka keskittyy energian, veden ja toiminnan säästöihin.

Näiden kolmen strategisen tavoitteen ytimessä on yksi perustavanlaatuinen kysymys: miten yritykset voivat vähentää muovin käyttöä? Muovi on tärkeä ja usein väistämätön osa teollisuuden puhdistusteollisuutta, joten kaikissa strategioissa on pyrittävä vähentämään sen käyttöä ja vaikutuksia.

 

Miksi muovin käytön vähentäminen on tärkeää?

Ellen MacArthur Foundation huomauttaa, että muovin määrä valtamerissämme tulee olemaan suurempi kuin kalojen biomassan kokonaismäärä vuoteen 2050 mennessä. EU:n tavoitteissa ympäristönäkökohtien huomioon ottamiseksi vaaditaan, että kaiken muovin tulee olla uudelleenkäytettävää tai kierrätettävää vuoteen 2030 mennessä. Yrityksenä sinun on pidettävä nämä asiat mielessä, kun mietit, kuinka vähentää käyttämäsi muovin määrää.

Aina kun mahdollista, pyrimme poistamaan muovin toiminnoistamme ja on todennäköistä, että yrityksellänne on samanlaisia tavoitteita. Kuitenkin tilanteissa, joissa et voi täysin poistaa muovia toiminnoistasi, tavoitteemme on vähentää sitä. Diversey noudattaa tätä yksinkertaista mottoa: Vähennä. Kierrätä. Käytä uudelleen. Ajattele uudelleen. Teemme tämän käyttämällä biohajoavia orgaanisia materiaaleja tuotteissamme.

Vähennä, käytä uudelleen, kierrätä, ajattele uudelleen

 

Tarjoamme myös puhdistustuotteita, jotka voivat auttaa sinua vähentämään hiilijalanjälkeäsi, vähentämään varastotilaa ja leikkaamaan kuljetuskustannuksia.

Voit oppia lisää siitä, kuinka vähentää yksittäispakkausten käyttöä yrityksessäsi seuraavissa osioissa.

Etsitkö lisää vinkkejä vihreämpään puhtauteen?

Lataa MAKSUTON vihreämmän puhtauden opas

Vihreän puhtauden opas 1 - Vihreät vaatimukset ja viherpesu

Tämä ensimmäinen osa on johdanto vastuullisiin puhtaustoimintoihin laadun parantamiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja kertoo vihreistä vaatimuksista ja viherpesusta.

Täytä lomake ja saat oppaan maksutta

 

Onko siivouksessa mahdollista vähentää muovin käyttöä?

Ympäristötietoinen siivous tarkoittaa muovimateriaalien poistamista tai vähentämistä puhdistusprosessissa. Miten voimme vähentää kertakäyttömuovia siivouksessa? Kun tarkastelemme päivittäisen muovinkäytön vähentämistä liiketoiminnassa, meidän on keskityttävä neljään keskeiseen alueeseen.

 

 1. Käytä tiivistettyjä tuotteita

Diverseyn tiivistetyt tuotteet voidaan laimentaa useita kertoja. Tämä tarkoittaa, että käyttöliuospullo voidaan käyttää ja täyttää uudelleen useita kertoja tiivisteestä tehdyllä käyttöliuoksella, toisin kuin tavalliset käyttövalmiit tuotteet, joita käytetään vain kerran.

 

2. Käytä annostelulaitteita tiivisteiden laimentamiseen

Cleaning products dilution

Paikan päällä käytettävä annostelulaitteisto voidaan yhdistää esimerkiksi SafePack-pusseihin. Näiden annostelujärjestelmien avulla tiivistettä voi laimentaa helpommin, mikä vähentää pakkausjätettä ja estää tuotteen yliannostelua. Tämä vähentää kustannuksia ja yrityksesi ympäristövaikutuksia.

 

3. Käytä kierrätettävää pakkausmateriaalia

Käytä kierrätettävää pakkausmateriaalia. Pakkauksen muovista voidaan valmistaa uusia pakkausmateriaaleja. Diverseyn SafePack-pussit on valmistettu yhdestä muovityypistä (PET monomateriaali), joten ne voidaan hävittää muovijätteenä ja kierrättää. Lisäksi SafePack-pussit on valmistettu yhdestä muovilevystä. Yhdestä levystä puhalletaan useita pusseja, joten jätettä ei synny.

 

4. Käytä uusiutuvista luonnonvaroista valmistettuja tuotteita.

.Puhdistusaineiden tulee sisältää mahdollisimman vähän kemikaaleja. Kemikaaleja käytettäessä niiden tulee olla mahdollisimman pitkälti peräisin kasviperäisistä materiaaleista fossiilisten sijaan. Diverseyn SURE-tuotteet valmistetaan ensisijaisesti uusiutuvista kasviperäisistä luonnonvaroista.

 

Ympäristöystävällinen siivous ja sertifikaatit

Diversey on sitoutunut kehittämään kestäviä ratkaisuja, jotka tukevat tavoitteitasi ja nostavat kestävän kehityksen rimaa. Näin se on ollut vuosikymmeniä. Olemme A.I.S.E.:n jäsen. Kestävän siivouksen peruskirja 2020+, ja olemme voittaneet useita palkintoja kestävän kehityksen aloitteistamme ja kestävistä, vastuullisista tuotteistamme.

On yleistä viitata ympäristön kannalta "hyviksi" asioita, joita pidämme "ekologisina". Valitettavasti tuotannolla on aina vaikutus ympäristöön hiilidioksidipäästöjen osalta. Tutkimme kaikkia toimenpiteitä tämän vaikutuksen minimoimiseksi ja harkitsemme myös tuotteita ja ratkaisuja asiakkaille, jotka voivat kokonaisuutena olla positiivisia vaikutuksia, esimerkiksi merkittävästi vähentämällä heidän veden ja energian käyttöä.

Me Diverseyllä tiedämme, miksi muovin käytön vähentäminen on tärkeää. Sen lisäksi, että ymmärryksemme siitä, kuinka vähentää käyttämämme muovin määrää, on yhdistetty tietoon ja toimintaan, mikä on johtanut merkittäviin kestävän kehityksen saavutuksiin vuosien varrella:

  • 1935 - HF Johnson Jr. kehittää tavan ylläpitää karnaubapalmuja, jotka sisältävät tärkeän ainesosan puhdistustuotteille.
  • 1975 - Diversey poistaa kaikki CFC-yhdisteet aerosolituotteistaan.
  • 1994 - Diversey voittaa YK:n ympäristöohjelman palkinnon: Maailman ympäristökeskuksen kultamitalin kansainvälisestä saavutuksesta.
  • 1996 - Diversey perustaa Marine Stewardship Councilin Wild Wildlife Fundin kanssa.
  • 2007 - Diversey lanseeraa Pur-Eco -kestävän ekologisesti merkityn puhdistustuotesarjan.
  • 2014 - Diversey voittaa Sealed Air -palkinnon.
  • 2015 - Diversey lanseeraa SURE 100% biohajoavan ja kasvipohjaisen puhdistusvalikoiman.
  • 2023 - Diversey voittaa EcoVadis Gold Medal -palkinnon vastuullisuudesta.

 

Säästä siivouksessa energiaa ja vettä

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ei koske pelkästään puhdistusratkaisujen löytämistä, jotka vähentävät muovijätettä. Aina kun mahdollista, sinun tulisi pyrkiä käyttämään puhdistustuotteita, jotka noudattavat aiemmin mainittuja neljää periaatetta.

  • Käytä tiivistettyjä tuotteita
  • Käytä annostelulaitteita tiivisteiden laimentamiseen
  • Käytä tuotteita, joissa on kierrätettävää pakkausmateriaalia
  • Käytä uusiutuvista resursseista valmistettuja tuotteita

Löytämällä tuotteita, jotka täyttävät nämä neljä tavoitetta, vähennät parhaiten muovin käyttöä ja ympäristövaikutusta mahdollisimman vähäiseksi. Lisäksi näiden tavoitteiden täyttävien tuotteiden käyttäminen auttaa yritystäsi vähentämään energian ja veden kulutusta.

Vähentääksesi energian ja veden määrää, jota tarvitset ammattimaisen puhdistustapahtuman suorittamiseen, muista kolmea faktaa:

  • Oikeanlaiset tuotteet vähentävät käyttämäsi pakkausmateriaalin määrää.
  • Oikeanlaiset tuotteet pidentävät tuotteen käyttöikää ja vähentävät tilaamiesi tuotteiden määrää.
  • Oikeanlaiset tuotteet vähentävät kuljetuskustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä.

Veden ja energian kulutuksen näkökulmasta oikeanlainen puhdistusratkaisu käyttää mahdollisimman vähän pakkausmateriaalia ympäristövaikutusten vähentämiseksi. On olemassa kolme päätyyppiä puhdistustuotteita, joista jokainen vaikuttaa eri tavalla energiankulutukseen ja vedenkulutukseen:

  • Käyttövalmiit RTU-tuotteet
  • Tavalliset tiivistetyt-tuotteet
  • Supertiivistetyt-tuotteet

Tavoitteena on löytää paras, tarpeisiisi soveltuva ratkaisu. Esimerkiksi, käyttämällä tiivistettä voit vähentää vedenkulutustasi. Se myös vaatii vähemmän pakkausmateriaalia ja aiheuttaa vähemmän saastumista kuljetuksen aikana. Tosin sinun on myös otettava huomioon, onko sinulla prosessi, jolla tiivistettyä tuotetta käytetään oikein, silloin kun rakennat Diverseyn kestävän kehityksen puhdistusstrategiaasi.

 

Toiminnalliset säästöt siivouksessa

Tuotteisiin ja toimituskuluihin käyttämäsi summa on tärkeää ottaa huomioon. Mitä vähemmän tarvitset jotakin ja mitä pidempään voit saada tuotteen kestämään, sitä vähemmän kuluja sinulle tulee. Lisäksi vaikutus ympäristöön on pienempi.

Tavoitteena on vähentää käyttämiesi tuotteiden määrää (tilavuusvaikutus), mikä puolestaan vähentää tarvitsemaasi kuljetusta (kuljetusvaikutus). Kun vähennät tilavuus- ja kuljetusvaikutusta, säästät rahaa ja sinulla on kestävä liiketoiminta. Diversey-tuotteet auttavat sinua saavuttamaan nämä tavoitteet. Tavat, joilla teemme tämän, ovat:

  • Tarjoamme tuotteita minimaalisessa pakkauksessa.
  • Tarjoamme ratkaisuja, joiden avulla voit siirtyä käyttövalmiista tuotteista tiivistettyihin ja erittäin tiivistettyihin tuotteisiin (tiivisteet vähentävät tilavaikutusta ja kuljetusvaikutusta).
  • Huolehdimme siitä, että kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä.
  • Tarjoamme uudelleenkäytettäviä annostelupulloja.
  • Tarjoamme täytettäviä/uudelleenkäytettäviä pakkauksia ja tuotteita aina kun se on sopivaa.

 

Kuinka vähentää kertakäyttöistä muovia: puhdistustuotteet

Nyt tiedät miksi, katsotaanpa, kuinka yritykset voivat vähentää muovin käyttöä tietyillä puhdistustuotteilla. Sen lisäksi, että oikeat tuotteet auttavat sinua pelastamaan planeetan, ne voivat auttaa sinua pysymään lainmukaisena.

Euroopan lait vaativat, että orgaanisten materiaalien on täytettävä vähimmäisbiohajoavuusvaatimukset. Oikeat puhdistusaineet voivat myös vähentää hiilijalanjälkeäsi (alentaa kuljetusvaikutuksia). Nämä tuotteet voivat myös olla turvallisempia ja tehokkaampia.

Diverseyn valikoiman parhaista tuotteista ja kestävistä tarvikkeista ovat mm: