Kestävän kehityksen väitteet ammattipuhtaudessa

Faktaa ja fiktiota kestävästä kehityksestä ammattipuhtaudessa.

 

Sustainability claims in professional cleaning Sustainability claims in professional cleaning
Antoine Rocourt Diversey
European Marketing Director Sustainable Development
Feb 05, 2024

"Kestävä kehitys" on laaja käsite, jota selitetään monin tavoin.

Sen myötä monet kestävään kehitykseen liittyvät väitteet ja oletukset eivät aina ole perusteltuja.

Selventääksemme yleisimpiä epäselvyyksiä, olemme koonneet yhteenvedon faktoista ja myyteistä kestävyydestä ammattimaisessa siivouksessa.

 

Faktaa vai fiktiota? "Kestävä kehitys ja vastuullisuus koskee vain ympäristöasioita"

Fiktiota. Vihreää on monessa eri sävyssä! Hämmennys syntyy, koska ihmiset ajattelevat, että kestävä kehitys liittyy yksinomaan ympäristöön. Se ei ole näin. Kestävä kehitys tarkoittaa hyvän tasapainon varmistamista liiketoiminnan sosiaalisten, taloudellisten ja ympäristönäkökohtien välillä.
 

 

Faktaa vai fiktiota? "Kestävä kehitys on kallista"

Fiktiota. Kestävän kehityksen tuotteiden ei tarvitse olla kalliimpia kuin tavalliset tuotteet. Näin ei todellakaan ole Diverseyn tapauksessa. Olemme päättäneet sertifioida astianpesuaineillemme EU-ympäristömerkin ja/tai Pohjoismaisen Joutsenmerkin. Asiakkaamme maksavat näistä tuotteista saman hinnan.

 

Faktaa vai fiktiota? "EU-ympäristömerkkituotteella on pienempi vaikutus ekosysteemeihin"

Faktaa. EU-ympäristömerkki on virallinen eurooppalainen ympäristömerkki. Merkki myönnetään vain tuotteille, joilla on vähemmän ympäristövaikutuksia verrattuna vastaaviin tuotteisiin.

 

Faktaa vai fiktiota? "Tuotteemme ovat biohajoavia"

Faktaa ja fiktiota. Olet ehkä kuullut tämän useammin myyntivalttina. Tarkasti ottaen kaikki tuotteet ovat hajoavia ja orgaaniset yhdisteet ovat biohajoavia. esimerkiksi kivi on mineraali eikä koskaan biohajoa. Puhdistusaineiden ja pesuaineiden pinta-aktiivisten aineiden biohajoavuutta säännellään Euroopassa pesuaineasetuksella. Tämä eurooppalainen lainsäädäntö edellyttää täydellistä biohajoavuutta kaikille pesuaineiden ja puhdistusaineiden pinta-aktiivisille aineille. Tämä asetus määrittelee testit, joita käytetään hajoavuuden todistamiseen. Täydellinen biohajoaminen tarkoittaa, että aine hajoaa kokonaan mikro-organismien (bakteerien) avulla hiilidioksidiksi, vedeksi ja mahdollisesti mineraalisuoloiksi.

Etsitkö lisää vinkkejä vihreämpään puhtauteen?

Lataa MAKSUTON vihreämmän puhtauden opas

Vihreän puhtauden opas 1 - Vihreät vaatimukset ja viherpesu

Tämä ensimmäinen osa on johdanto vastuullisiin puhtaustoimintoihin laadun parantamiseksi ja ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja kertoo vihreistä vaatimuksista ja viherpesusta.

Täytä lomake ja saat oppaan maksutta

Faktaa vai fiktiota? "Puhdistaaksesi kestävän kehityksen mukaisesti, sinun tulisi käyttää vain EU-ympäristömerkittyjä tuotteita"

Fiktiota. Kestävä kehitys ylittää etiketin. EU Eco-sertifioidun tuotteen yliannostus on edelleen haitallista ympäristölle. Oikea annostelu vähentää ympäristövaikutuksia. Vaikka ymmärrämmekin, että esimerkki EU-ympäristömerkillä on tärkeä rooli valitessasi kestävää vaihtoehtoa, kehitämme kestävän kehityksen visiotamme sertifioinnin lisäksi auttaaksemme sinua saavuttamaan laajemmat kestävän kehityksen tavoitteesi. Vihreämpi ja turvallisempi kemia on tärkeää, mutta ei tuotteiden, pakkausten ja kuljetusjätteiden kustannuksella.

Annostelujärjestelmän käyttöönotto lisää kustannustehokkuutta ja turvallisuutta sekä tekee organisaatiostasi kestävämmän ja vähemmän ympäristövaikutuksia vähentämällä tuotantoa, kuljetusta, varastointia, käyttöä ja jätteiden hävittämistä. Säästät jopa 99,6 % pakkausmateriaaleja verrattuna valmiisiin tuotteisiin käyttämällä esimerkiksi QuattroSelect-annostelujärjestelmää.

 

Cleaning Chemicals Dispenser Diversey

 

Faktaa vai fkitiota? "Käyttövalmis tuote tuottaa enemmän muovijätettä ja kuljetuksia"

Faktaa. Supertiivistettyjen tuotteiden käyttö käyttövalmiiden (RTU) tai nk. perinteisten tuotteiden sijaan vähentää merkittävästi ympäristövaikutuksia vähentämällä pakkausjätettä ja kuljetuksia.

 

Faktaa vai fiktiota? "Ekopesuaineet eivät toimi yhtä hyvin"

Fiktiota. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kestävän kehityksen puhdistusaineiden puhdistusteho on yhtä hyvä kuin yleisesti käytettyjen nk. perinteisten tuotteiden puhdistuskyky.

 

Faktaa vai fiktiota? "Ekopesuaineita täytyy annostella enemmän!

Fiktiota. Kestävän kehityksen puhdistusaineet ovat yhtä tehokkaita kuin tavalliset puhdistusaineet, samalla annostuksella. Tuotetta ei tarvitse annostella yhtään enempää.

 

Faktaa vai fiktiota? "Annostelujärjestelmä vähentää ympäristövaikutuksia"

Faktaa on, että tuotteet vaativat varastointitilaa, tuottavat pakkausjätettä ja niitä on kuljetettava. Tiivistettyjen tuotteiden käyttö kevyissä, kierrätettävissä pakkauksissa vähentää muovipakkausten määrää ja tehostaa kuljetusta, koska vettä ei tarvitse pakata ja siirtää: se lisätään myöhemmin paikan päällä lopullisen annostelun saamiseksi.